Met ingang van 2014, bepaalt de wet op de WMO dat er minder geld beschikbaar is bij voorzieningen en/of aanpassingen in huis. Mensen en gezinnen die het nodig hebben krijgen minder uren vergoed voor huishoudelijke ondersteuning. In 2015 wordt er nog eens extra bezuinigd op de uren voor verpleging en verzorging

Op 6 maart a.s. vanaf 20:00 houdt GroenLinks weer haar jaarlijkse voorlichtingsdag, waarbij een specifiek thema centraal staat. Met deze voorlichtingsdagen wil GroenLinks de burgers informeren over de achtergronden en ontwikkelingen. Dit jaar hebben we een gecombineerde bijeenkomst waar Zorg en Milieu centraal staan.

Participatie in plaats van zorg.

Er zal minder ondersteuning zijn voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking en de sociale werkplaatsen gaan verdwijnen. Het vervoer naar de zorgboerderij wordt niet meer vergoed. De wajong uitkeringen gaan veranderen. Bureau jeugdzorg gaat verdwijnen. Het onderwijs moet meer mogelijkheden bieden voor kinderen met gedrag en leerproblemen. De gemeente wordt verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning voor al deze kwetsbare mensen met aanzienlijk minder geld. 

Al deze hulpbehoevende  mensen moeten op kwalitatief goede hulp kunnen blijven rekenen. Dat is waar GroenLinks zich voor in zal zetten.  De overheid, zo ook de gemeente Midden-Drenthe heeft grote verwachtingen van vrijwilligers en mantel zorgers  in 2015. GroenLinks wil, dat de zorg zo georganiseerd wordt, dat iedereen die hulp nodig heeft, dat ook krijgt. Zonder dat er tig verschillende hulpverleners en organisaties over de vloer komen. Gewoon, hulp en ondersteuning met een menselijke maat.

GroenLinks heeft een inspirerende spreker, mevrouw Kaya van Dorsen van onderzoeksbureau STAMM uitgenodigd om over mogelijke oplossingen met u van gedachten te wisselen.



Hoe wordt Midden-Drenthe  energieneutraal in 2025!

De voorraad fossiele brandstof is niet oneindig.  Veel inwoners van Midden-Drenthe realiseren zich dat. Hierdoor zijn er al verschillende initiatieven ontstaan en gerealiseerd. Er zijn op veel woningen zonnepanelen geplaatst evenals op het gemeentehuis in Beilen. Er zijn werkgroepen duurzame initiatieven en energieneutrale buurten zoals in Nieuw-Balinge en Boven-Smilde.

GroenLinks  heeft de ambitie om als gemeente Midden-Drenthe in 2025 energie neutraal te willen zijn. Opportunistisch? Haalbaar?

Laat u tijdens het tweede gedeelte van deze avond inspireren door aanwezigen en spreker Dhr. Christiaan Teule van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe.



Iedereen is  van harte welkom op 6 maart.

Aanvang 20 uur. Buurthuis “de Raat” Reigerlaan 8, Beilen-West  Toegang is gratis.

Meer info; www.middendrenthe.groenlinks.nl

Henk van de Leest, voorzitter. Tel. 0624255605