De zorg draait om mensen. Mensen staan centraal en niet het geld of de organisaties. Wij willen dat elke bewoner de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Daarbij willen we de zorg voor ouderen en kwetsbaren zo lang mogelijk thuis organiseren.
Zorg zo lang mogelijk thuis organiseren met maatwerk; instanties combineren hun krachten ondanks ingewikkelde regels
Thuis wonen is een eerste levensbehoefte. Daarom willen we de zorg voor ouderen en kwetsbaren zo lang mogelijk thuis organiseren. Om zeker te zijn van behoorlijke zorg aan huis, is een goede samenwerking nodig tussen veel verschillende instanties, zoals de gemeente, de mantelzorger, de thuiszorg, de huisarts, GGZ en andere instanties. De huisarts is de spil in de behandeling en begeleiding. In deze samenwerking combineren alle instanties hun krachten met één doel: zorgen dat de thuiswonende patiënten tevreden zijn over de zorg. We willen maatwerk leveren en zorgen dat snel duidelijk wordt welke hulp er kan komen, ook al zijn de regels ingewikkeld.
ZO LANG MOGELIJK ZORG AAN HUIS
Weg met tijd vretende administratie en regeldrift.
De zorg draait om mensen. Weg met tijd vretende administratie en regeldrift
Goede zorg moet voor iedereen goed en makkelijk toegankelijk zijn. Daarom zetten wij ons in voor zorg dicht bij huis. Mensen moeten zelf de hulp kunnen kiezen die bij hen past. De zorgverleners, zoals de dokter, de verpleegkundige en de thuiszorg willen graag goede zorg bieden, maar zijn nu veel tijd kwijt met administratieve zaken en regels. Dit gaat ten koste van de tijd voor mensen die zorg vragen. Wij willen dat zorgverleners weer baas worden over hun eigen tijd en werk
WEG MET REGELDRIFT IN DE ZORG
We willen dat alle jongeren een kansrijke start en een veilige jeugd krijgen. Door inzet van brede preventieve jeugdzorg met vaste financiering.
Alle jongeren een kansrijke start en een veilige jeugd. Dat kan door inzet van brede jeugdzorg met vaste financiering
Het aantal jongeren dat zorg nodig heeft, blijft stijgen en dit is zorgelijk. Jongeren hebben recht op een kansrijke en veilige start en mogelijkheden om zich te ontplooien. Kinderen mogen niet in armoede opgroeien. Door nauwe samenwerking tussen de huisartsen, sportcoaches, welzijnswerk en scholen voorkomen we al op jonge leeftijd achterstand van jongeren. Dit geldt vooral voor jongeren met taalachterstand of uit gezinnen met armoede.
Er is geld nodig om écht iets te veranderen in de jeugdzorg. Dat geld moet gebruikt worden voor het doel waarvoor het bestemd is en niet om andere financiële tekorten van de gemeente weg te werken. Daarom is er vaste financiering nodig.