Dagelijks lezen we in kranten en zien op het nieuws dat er veel zorgen zijn, rond de toekomstige veranderingen rond AWBZ naar WMO.

De transitie AWBZ/WMO en de transitie Jeugdzorg'.

Iedere gemeente krijgt vanaf 2014 meer verantwoordelijkheden als het  om huishoudelijke hulp, dagbesteding zorg rond mensen met een beperking, jeugdzorg.

Tijdens de commissie vergadering heeft de fractie GroenLinks hun grote zorgen hierover uitgesproken. Heeft de gemeente Midden-Drenthe inzicht over hoeveel mensen het gaat die afhankelijk zijn van deze zorg?. Zijn hierover al cijfers bekend en is deze zorg die door deze overheids (bezuinigings)plannen gaat ontstaan ook voor Midden-Drenthe terecht.?

Is deze extra zorg draagbaar voor gezinnen, vrijwilligers, straten en buurten.? De gemeente Midden-Drenthe spreekt immers in de WMO beleidsnota over het nieuwe noaberschap, kanteling en cultuuromslag.?

De fractie GroenLinks voelt zich verantwoordelijk de inhoudelijke WMO beleidsplannen nauwlettend te volgen en verwacht van de wethouder  zo spoedig  de eerste inhoudelijke voorstellen rond de WMO voor Midden-Drenthe te ontvangen.