Afgelopen zaterdag heeft GroenLinks MiddenDrenthe haar kandidatenlijst definitief vastgesteld.

Tijdens de goed bezochte bijeenkomst werd de voorgestelde kandidatenlijst unaniem goedgekeurd door de leden. Het is een lijst met de nodige nieuwe maar ook bekende en ervaren gezichten.

Het mag geen verrassing zijn dat Rudi Weima wederom de lijst aanvoert. De afgelopen vier jaar heeft GroenLinks haar duurzame stempel weten te drukken op het beleid als coalitiepartner. Betere afvalscheiding, bermbeheer maar ook de ontwikkeling van een zonnepark zijn daar duidelijke voorbeelden van.

GroenLinks is erg blij met Henk van der Beek als de runnerup op de lijst. Henk is een bekende in de gemeentepolitiek, die vele jaren het gezicht was van het CDA.  Liesbeth Visser heeft de afgelopen jaren zich sterk gemaakt voor goede zorg en welzijn in onze gemeente als commissielid. Een van haar grote verdienste was het realiseren van een extra financiele bijdrage voor mantelzorgers.

Nieuw op de lijst is Jolanda van Leest. Zij is consulent WMO en zet zich al jaren in voor betere zorg, welzijn en ondersteuning van ouderen en mantelzorgers. Geen onbekende is Wim Holvast. Wim heeft vele jaren de lijst van GroenLinks succesvol aangevoerd. Als voormalig bestuurslid bij de vakbond brengt hij wederom veel kennis en ervaring mee.

De doorlopende campagne van GroenLinks gaat onverminderd verder. Vrijdag 15 december kunt U langskomen op onze stand op de kerstmarkt in Beilen. Met uw steun en hulp kunnen we MiddenDrenthe nog duurzamer en socialer maken. Dus de verandering komt van ons allen.

Het bestuur GroenLinks MiddenDrenthe