Leden van de fractie en bestuur van GroenLinks bekijken met wethouder Lohuis de knelpunten voor fietsers in Westerbork

GroenLinks wil de fiets als schoon, milieuvriendelijk, gezond en goedkoop vervoermiddel stimuleren.  De fiets is een effectief alternatief voor praktisch elke andere vorm van vervoer op de korte afstand. Daarom wil GroenLinks een krachtige impuls geven aan het gebruik van de fiets in Midden Drenthe.

Nu de Gemeenteraad binnenkort een nieuw GVVP (Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan) moet vaststellen is het dus zaak te kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn.
Een belangrijke wens van GroenLinks is gelijkwaardigheid van fietsers in de bebouwde kom. Er is gekeken bij de nieuwe rotonde Brandenweg, bij de kruising Zwiggelterstraat Westeinde en bij de Groene Borg school.  Ook de wethouder onderschreef dat de situatie voor fietsers niet overal even duidelijk is. Bij het vaststellen van de knelpunten blijkt ook dat gelijkwaardigheid van fietsers in veel gevallen de oplossing is. De wethouder geeft aan dat gelijkwaardigheid van fietsers op rotondes een wijziging van beleid is die alleen in provinciaal overleg met andere gemeenten kan worden doorgevoerd. In het provinciaal overleg staat dit punt al op de agenda.

Omdat er ook op andere plekken in Midden-Drenthe knelpunten zullen zijn, wil GroenLinks hierover graag zoveel mogelijk inbreng van burgers. Dus komt u voor fietsers gevaarlijke situaties of andere belemmeringen tegen, laat het ons weten. Mede door uw inbreng kan GroenLinks zich sterk maken voor een fietsvriendelijk Midden-Drenthe. Uw reactie graag via email: be.vanderveen@home.nl

Namens de fractie van Groenlinks Rudi Weima en
bestuurslid Bé van der Veen