‘Op deze verkiezing zijn wij eigenlijk alle drie winnaars, ieder op zijn eigen terrein’.

Zo merkte de nummer 1 Kees Sijbenga uit Hooghalen op toen hij afgelopen donderdagochtend tijdens de weekmarkt in Beilen het Groen Lintje 2020 uitgereikt kreeg.

GroenLinks Midden-Drenthe beloont hem voor ‘zijn passie als natuurvriendelijk kringloopboer die zich inspant de biodiversiteit te herstellen’. Met de verkiezing Groen Lintje zet GroenLinks inwoners in het zonnetje die zich inspannen voor een sociale, duurzame en groene samenleving. De nummers 2 en 3 Mabel Stuiver en Betty Eising verdienen waardering voor hun sociale initiatieven. Mabel en haar vrijwilligers van de Stichting Goed Gevoel ontvingen een oorkonde voor ‘hun inzet om wat extra’s te bieden aan mensen die financieel bijna niks te makken hebben’.

Aan Betty werd een eervolle vermelding uitgereikt voor haar soos ‘Het Trefpunt waar velen gezelligheid en samenzijn vinden’. Elke Slagt, statenlid GroenLinks reikte de documenten uit. De djembé-spelersgroep uit Smilde verzorgde muzikale medewerking.

 

Uitreiking Groen Lintje op de Markt te Beilen. Betty Eising met Eervolle vermelding, Mabel Stuiver met Oorkonde, Kees Sijbenga met Groen Lintje, Elke Slagt statenlid GroenLinks. Foto Bé van der Veen