Op de kerstmarkt in Beilen, vrijdag 13 december kun je proeven wat Drentse boeren te bieden hebben aan lekkere hapjes van het eigen bedrijf.

Liesbeth Visser, GroenLinks commissielid Zorg en Welzijn: “Het aanbod uit eigen streek voor je dagelijkse maaltijd blijkt verassend groot en gevarieerd te zijn. Wel twaalf enthousiaste boeren, boerderijwinkels en restaurants uit de buurt hebben enthousiast gereageerd op ons verzoek hun streekproducten te presenteren in de kraam van GroenLinks. Een aantal van hen biedt ook hapjes aan. We nodigen de bezoekers van de kerstmarkt uit de lekkerste hapjes uit eigen streek te komen proeven en zo kennis te maken met streekproducten. ‘EET van de STREEK’ is puur, gezond, lekker en vaak biologisch eten en komt rechtstreeks van de boer op jouw bord.

We hebben ook een leuke ‘EET van de STREEK’-prijsvraag. Wat is jouw reactie op de stelling: ‘Wat je ver haalt is lekkerder!?’ Te winnen zijn smakelijke en verassende streekproducten. De jury, met daarin Rick van der Belt van restaurant Rickkies Boer’n Bistro op Smalbroek, beloont de meest originele reactie met het boek ‘Eten uit de buurt’ van Michiel Bussink. Hij is schrijver/journalist uit de Achterhoek die inspirerend schrijft over ons gewone dagelijks eten.

Wij als GroenLinks willen een lokaal voedselbeleid en stimuleren streekproducten. Een vereenvoudiging van de voedselproductie, dichter bij huis is aantrekkelijk, gezonder, lekkerder, mooier, beter voor boer, landschap, ons platteland, milieu en de wereld.”