Rudie Weima
GroenLinks MiddenDrenthe

Rudie Weima

Fractievoorzitter, Raadslid, Commissielid

Ik ben actief voor GroenLinks, omdat GroenLinks staat voor evenwicht. Het Groene evenwicht tussen de mens en de natuur en het Linkse evenwicht tussen mensen onderling.

Rudie Weima is sinds 2014 fractievoorzitter en raadslid voor GroenLinks MiddenDrenthe

Ik ben Rudie Weima. Geboren in Smilde en met een moeder uit Smilde en een vader uit Hooghalen ben ik een echte Midden Drenth. Ik ben getrouwd met Jenny en we wonen nu met onze zoon in Bovensmilde.

Ik ben werkzaam als metaalarbeider bij Burgerhout in Assen. Ik ben daar kaderlid van de FNV en was negen jaar voorzitter van de ondernemingsraad. Ik heb daar een centrale ondernemingsraad helpen oprichten waarvan ik de eerste voorzitter was.

Tijdens mijn studie biologie werd ik mij bewust van de grote milieuproblemen en om daar lokaal wat aan te doen was ik een van de oprichters van de milieuraad Smilde. Ik ben actief geweest als rechtshulp vrijwilliger bij vluchtelingenwerk Nederland in verschillende asielzoekerscentra. Als lid van de protestantse kerk heb huiscathegese gegeven en ben ik pastoraal medwerker geweest.

Mijn grote pasie is de zwem en waterpolo sport al vele jaren ben ik trainer en coach van verschillende jeugdteams van Z&PC Najade. Mijn doelstelling daar is jonge kinderen net van zwemles te begeleiden naar volwassen sporters, en in die periode ieders talenten hoe groot of klein ook maximaal te laten ontplooien.

Waarom GroenLinks:k ben actief voor GroenLinks, omdat GroenLinks staat voor evenwicht. Het Groene evenwicht tussen de mens en de natuur en het Linkse evenwicht tussen mensen onderling. Wij kunnen als mensen niet structureel meer uit de natuur nemen dan de natuur kan voortbrengen. We moeten of we dat leuk vinden of niet uiteindelijk duurzaam worden.

Dat kunnen we gecontroleerd doen of we kunnen zoals veel andere partijen doen wachten tot de wal het schip wel zal keren. Ik kies uitdrukkelijk voor aanpakken duurzaam moet. Er is een grote onbalans ontstaan tussen mensen. Al meer dan 30 jaar neemt de ongelijkheid toe, voedselbanken zijn noodzakelijk geworden om de ergste nood te lenigen maar het hoogste belastingtarief kon wel naar beneden. Veel mensen hebben geen perspectief meer en blijven aan de onderkant van de samenleving steken. Dit mogen we niet langer accepteren.