Henk vd Beek
Groenlinks MiddenDrenthe

Henk van der Beek

Commissielid

Kwetsbare mensen in onze gemeente verdienen een volksvertegenwoordiger die zich voor hen wil inzetten.

Ik ben Henk van der Beek en vanaf 1993 woon ik met Margreeth in Westerbork. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de bossen van Epe. Voor de studie aan de lerarenopleiding en later als docent Mens en Maatschappij en godsdienst heb ik jaren in Friesland gewoond.

Hier is mijn interesse voor politiek ontstaan. Actief in de jongerenafdeling van het CDA was ik tegen de inpoldering van de Waddenzee en actief in het verzet tegen de modernisering van de kruisraketten. Na dit politieke handwerk werd ik lid van de gemeenteraad van Het Bildt. Ook later in Midden-Drenthe heb ik deze draad weer opgepakt en ben jaren actief geweest als raadslid in deze mooie gemeente.

Waarom nu actief in Groen Links.

De inzet voor de natuur spreekt mij erg aan. De liefde voor onze groene woonomgeving is mij met de paplepel ingegoten. Aantasting van het kwetsbare leven roept bij mij de wens op om mij hiertegen te verzetten en te werken aan een wereld die we aan onze kinderen en kleinkinderen kunnen overdragen.

Verder heb ik mij altijd erg verbonden gevoeld met de mensen die het (sociaal) moeilijk hebben. Mijn vorige baan als diaconaal werker in de Pkn en mijn huidige werk voor Exodus (vrijwilligerscoördinator voor Noord en Oost Nederland) geven deze verbondenheid ook wel aan. Groen Links is voor mij de partij die de zwaarste lasten wil leggen op de sterkste schouders. Graag wil ik mij hier mede voor inzetten. Kwetsbare mensen in onze gemeente verdienen een volksvertegenwoordiger die zich voor hen wil inzetten.